Nærmer seg overlevering

Til påske skal det nye tilbygget til forsamlingshuset på Vegårshei stå ferdig, men allerede nå kan du få en titt inn i det nye bygget til Guds Menighet.

– Kom inn, vinker Camilla Saga, leder i byggekomiteen i Guds Menighet.

Hun står i den røde arbeidsdøra, plassert midt i en vegg av glass. På innsiden slipper lyset inn i et stort og lyst inngangsparti bak henne.

– Vi er kjempefornøyd. Det er veldig gøy å se at det blir så bra som vi hadde sett for oss at det skulle bli, smiler Camilla.

Dobling av areal

Flere års planlegging lå bak da byggingen av det nye tilbygget startet i mai i fjor. Mange aktiviteter og stadig flere innom i løpet av en uke gjorde at menigheten så seg nødt til å utvide huset. Flere løsninger ble lagt på bordet, og til slutt gikk de for et tilbygg tegnet av Jan Willy Jensen.

– Jeg synes at det gamle og nye bygget henger fint sammen. Vi var veldig bevisst på at det nye bygget skulle bryte med det gamle og bli noe nytt. Derfor har vi blant annet valgt en helt annen kledning med mørkegrå farge som står i kontrast til det hvite som er på det gamle bygget. Samtidig er det vedlikeholdsfritt og det er jo positivt, ler hun.

Den nye storsalen og spisesalen utgjør mesteparten av tilbygget som samlet har en grunnflate på 585 kvadratmeter. Omtrent dobbelt så stort blir det nye forsamlingshuset til Guds Menighet når tilbygget står ferdig.

Storsal med god lyd

Vel inne i inngangspartiet kan du velge mellom å gå gjennom to store dører til venstre. Da kommer du til den nye storsalen. Eller til høyre, hvor spisesalen ligger. De to hovedrommene skilles med skyvedører.

– Til vanlig skal det være plass til rundt 300 personer inne i storsalen, hvis du tar med sitteplassene på galleriet. Åpner du opp skyvedørene inn til spiseplassen er det plass til litt over 400 personer. Det blir ikke mange flere sitteplasser enn vi har i dag i det gamle bygget, men de blir bedre. Nå skal det bli lettere for alle å se det som skjer på scenen, sier Camilla.

God lyd skal det også bli. Med flere ukentlige korøvinger, samlinger, konserter og mange folk inne i rommet har de hatt fokus på å få til best mulig rammer for dette. Multiconsult har laget en lydplan som vises i spiler på vegger nede og oppe rundt galleriet, tak med knekk i og lydplater på sceneveggene. I tillegg har veggen på siden av scenen fått en særegen utforming.

– Den veggen er vi stolte av. Den er bygget for å gi god lyd i rommet, men vi ble veldig fornøyd med hvordan det ble seende ut også.

Med ny storsal på plass ser menigheten for seg at salen kan bli brukt til konserter og kulturarrangementer for hele bygda.

Spisesal med utgang til nytt uteområde

Inne i spisesalen slipper store vinduer på to sider av rommet inn mye lys. På siden som vender ut mot parkeringsplassen vil det bli en utgang til et område med nye sitteplasser og litt hage.

– Vi har noen spennende planer om farger, møbler og interiør innvendig, sier Camilla uten å ville røpe helt ennå hva det blir.

Men hun kan fortelle at stoler til ny sal er bestilt inn og befinner seg akkurat nå i en container på et skip på vei til Norge.

– Vi kommer til å få en kjempefin spisesal, slår hun smilende fast, og forteller videre at den vil bli tilgjengelig for utleie.

– Den kan brukes som selskapslokaler til for eksempel dåp, bryllup og konfirmasjon.

Spisesalen ligger vegg i vegg med det gamle bygget, og to dører leder inn dit. En til kjøkkenet og en til den gamle spisesalen. Mens kjøkkenet forblir det samme, skal resten av det gamle bygget pusses opp til høsten og gjøres om til blant annet ulike aktivitetsrom og kontorer.

Gleder seg til å ta det i bruk

Lindal Hus står for byggingen av det nye huset, mens Lindal Smith Elementer har levert elementer. Camilla kan fortelle at byggeprosessen har gått helt etter planen.

– Vi er veldig fornøyd med snekkerne som har vært her. Anleggsleder Runar Ettestøl og arbeidsgjengen hans har holdt tidsplanen og gjort en kjempejobb, skryter Camilla.

Til påske er det overlevering og så blir det en periode med innflytting. I mai skal det holdes konfirmasjonsgudstjeneste i det nye bygget.

– Nå gleder vi oss veldig til å ta det i bruk og vise det fram til bygda.