Flisvika Brygge ferdig i sommer: – Bedre enn prospektet

FERDIG: Bak styreleder i Sameiet Flisvika Brygge, Cesilie Janette Borge, er noen av de siste leilighetene som stod ferdige tidligere i sommer.

Over to år med utbygging i Flisvika ble ferdig i begynnelsen av juli. Nå ligger alt til rette for å nyte lange sommerdager i den nye bydelen i Risør.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette har blitt kjempefint, smiler styreleder Cesilie Janette Borge i Sameiet Flisvika Brygge.

Hun står på uteområdet foran byggekomplekset. Rundt henne er grønne plener, opparbeidede områder med blomster og trær, lekeapparater og gangveier.

95 leiligheter fordelt på ulike nivåer og bygninger omkranser uteområdene. En bydel med moderne uttrykk som ligger nært, men samtidig litt skjermet fra sentrum av den idylliske sørlandsbyen, og med orkesterplass til Skagerak som strekker seg så langt øye kan se. 

– Jeg synes byggene passer veldig fint her rent arkitektonisk, de har en utrolig beliggenhet og det er lagt vekt på uteområder som oppgraderer området. Det har blitt veldig flott, sier Borge.

Det er også tilbakemeldingen hun får fra både beboere og andre som kommer hit, forteller styrelederen.

– Jeg synes det har blitt bedre enn på prospektet, og det er det mange andre som også sier når de kommer hit. Det tenker jeg er sjeldent.

 

– Inntrykk av kvalitet

I fjor sommer stod byggetrinn én ferdig med de første 73 leilighetene. I juni ble byggetrinn to med 22 leiligheter og uteområdet ferdig og første uken i juli var styrelederen med på formell overtagelse til Sameiet Flisvika Brygge.

Selv flyttet Borge og familien inn i en leilighet da første byggetrinn stod ferdig i fjor sommer, og har bodd ved siden av byggeplassen det siste året.

– Det er jo stor forskjell på da vi flyttet inn og i dag. Det er klart det er litt merkelig å bo på en byggeplass, men det har gått veldig bra, understreker hun og viser til kort tid mellom ferdigstillelse av de to trinnene som en av de positive tingene med prosjektet.

Samtidig trekker hun frem hvor godt de har blitt møtt av utbygger Kamperhaug Boligutvikling og totalentreprenør Lindal Entreprenør.

– De er så hyggelige og imøtekommende, og er det noe som må gjøres så ordner de fort opp. At dette prosjektet har lykkes, skjønner jeg godt. Jeg sitter igjen med et godt inntrykk av kvaliteten på hele prosjektet.

Se bilder her:

– Beste prosjektet vi har hatt

Det liker byggeleder Vidar Filtvedt å høre. Han har fulgt prosjektet siden Kamperhaug Boligutvikling kjøpte det tilbake i 2014. Mange timer med planlegging er blitt realisert, og Filtvedt kan fornøyd konstatere at de har kommet vel i mål.

– Kundene er storfornøyde. Det er vel dekkende for alle vi har snakket med. De synes det har blitt enestående fint, og det er vi enig i. Vi er rett og slett veldig stolte av dette prosjektet.

Prosjektet er det største boligprosjektet Kamperhaug har ferdigstilt til nå. Størrelsen til tross, byggeprosessen har gått etter planen og ble levert til fastsatt tid.

– Vi har hatt et veldig bra samarbeid med Lindal Entreprenør som har hatt totalentreprisen på dette prosjektet, og både vi og styret er veldig godt fornøyd med kvaliteten de leverer. Dette prosjektet har vært vellykket på mange måter. Med summen av samarbeidet med Lindal Entreprenør, at kundene er fornøyde og at vi har kommet i mål resultatmessige er nok dette det beste prosjektet vi har hatt.

 

– Både spennende og utfordrende

Lindal Entreprenør har hatt ansvar for prosjektering og utførelse av prosjektet. Sammen med egne ansatte, underentreprenører og leverandører har opp mot 70 håndverkere vært i arbeid på byggeplassen samtidig.

– Ja, dette er desidert det største prosjektet vi har hatt. Det har vært både spennende og utfordrende for oss. Vi har sett at vi har klart å håndtere det, og det er vi veldig fornøyd med, sier daglig leder i Lindal Entreprenør, Kjell-Rune Lindal, som fredag stod på stand for bedriften under Risør Trebåtfestival.

Etter årevis med ulike planer for det gamle industriområdet har selve byggeprosessen gått raskt. I november 2016 begynte grunnarbeidet. Halvannet år senere stod de første 73 leilighetene klar, og et år etter er altså siste byggetrinn ferdig.

– Til tross for omfanget og kompleksiteten på prosjektet, med blant annet en krevende infrastruktur og sjøpromenade, så har vi klart å ha en effektiv byggeprosess.

En av grunnene til det er bruken av prefabrikkerte elementer i prosjektet, forklarer Lindal.

Prefabrikkerte betongelementer fra Con-Form i Tvedestrand, veggelementer fra Lindal Smith Elementer i Risør og baderomskabiner fra TEKNObad i Arendal har vært med på å gi raskere fremdrift på byggeplassen.

 

– Viktig med gode samarbeidspartnere

En annen viktig faktor til at prosjektet har vært vellykket er godt samarbeid, forteller Lindal videre.

– Vi har hatt et konstruktivt og godt samarbeid med byggherre Kamperhaug, samtidig som vi har mange dyktige ansatte og samarbeidspartnere. Uten de hadde ikke dette vært mulig, slår Lindal fast.

Det trekker også prosjektleder for Lindal Entreprenør, Anders Gundersen, frem. Han kom inn i prosjektet i fjor sommer, og har fulgt opp arbeidet frem til overlevering.

– Det har generelt vært et godt samarbeid med alle på dette prosjektet. Samarbeidet med de lokale underleverandørene har gått kjempefint, vi har hatt dyktige formenn og god dialog med byggherre og beboere. Så byggeprosessen har vært bra, og vi har levert på tiden. Det ble ikke så hektisk innspurt som det kan bli på et så stort prosjekt.

Nå venter nye prosjekter, men Gundersen tror det skal bli vanskelig å slå beliggenheten på arbeidsplassen han har hatt det siste året.

– Jeg synes det har vært kjempemoro å ha vært med på dette. Det er alltid hyggelig å jobbe med noe man er stolt av. Det er selvfølgelig godt å bli ferdig med et prosjekt, men samtidig var det litt leit å reise fra Flisvika. Det er ikke så ofte man kan skryte av en så fin kontorplass med sjøutsikt fra brakka, smiler prosjektlederen.

I MÅL: Jan Ole Skjulestad (til venstre) har vært anleggsleder gjennom hele prosjektet, Anders Gundersen har vært prosjektleder på byggetrinn to og Trond Glidje har vært prosjekteringsleder for hele prosjektet. Alle for Lindal Entreprenør.

– Jeg synes det har vært kjempemoro å ha vært med på dette. Det er alltid hyggelig å jobbe med noe man er stolt av. Det er selvfølgelig godt å bli ferdig med et prosjekt, men samtidig var det litt leit å reise fra Flisvika. Det er ikke så ofte man kan skryte av en så fin kontorplass med sjøutsikt fra brakka, smiler prosjektlederen.

– Drømmeplassen

I Flisvika glitrer Skagerak forlokkende i ettermiddagssola. Noen ligger på flytebrygga og ser etter fisk. Andre kommer opp etter et bad, og to står på sparkesykkel gjennom feltet. Rundt halvparten av de som bor i leilighetene er fastboende. Resten bruker leilighetene som fritidsboliger.  

– Det har vært veldig rolig her i vinter, men fra påske av har det kommet stadig flere i helgene. Nå i sommer har det vært mer aktivitet, og det er bare fint, sier styreleder Cesilie Janette Borge.

Området er også blitt populært for andre enn beboerne, forteller hun videre. Den nye bydelen med nærhet til sentrum og sjø får mange til å legge turen innom Flisvika.

– Det har blitt et mye brukt turområde her. Videre forbi feltet her er en turvei til friluftsområde og sandstrendene i Randvika, og så tror jeg endel er nysgjerrige på området. Søndagene har det vært rene folkevandringen hit, ler hun og understreker at det bare er bra.

Selv var det noe tilfeldig at hun og familien endte opp med å flytte hit.

– Jeg kjørte feil en gang jeg var i Risør, og kom hit. Det virket så få flott her at jeg fikk med mannen min, Rolf Borge, på visning.

Det endte med kontraktunderskriving, og flytting fra Porsgrunn. En beslutning de ikke angrer på.

– Vi hadde snakket om det i flere år at vi kunne tenkt oss en plass ved sjøen om vi fant rette beliggenheten, og nå har vi det. Dette er drømmeplassen, smiler Borge.