Bygger nytt hyttefelt i Risør

Lindal Hus har inngått samarbeid med Øysang Utvikling AS om å bygge 40 hytter på Øysang i Risør kommune. Neste uke lanseres hyttene for salg.

– Vi gleder oss som bare det!

Daglig leder i Øysang Utvikling AS, Simen Gjelstad, er klar for å komme i gang med et prosjekt han har stor tro på vil slå godt an.

Rammeavtalen for 40 hytter er signert med Lindal Hus, og til sommeren skal en visningshytte stå ferdig i det nye feltet, Øysang Vest. Men allerede neste uke går startskuddet for salget.

Rettet mot en yngre generasjon

Svært moderne og tøff utforming, godt utnyttede romløsninger, kvalitet og rimelig pris. De fleste med utsikt til sjøen og den vakre kyststripa i Risør. Slik beskriver Gjelstad hyttene som skal bygges.

Tanken bak prosjektet er å gjøre hytter med nærhet til sjøen på Sørlandet tilgjengelig for flere.

– Det å kjøpe en hytte ved sjøen på sørlandskysten er i dag gjerne forbeholdt eldre med kapital. Med dette prosjektet ønsker vi å bygge hytter til en pris som gjør at flere kan få tilgang til de, sier Gjelstad og forteller videre at de ønsker å rette seg mot barnefamilier og en yngre generasjon.

Fantastisk takterasse

Hyttene har en størrelse på 73 kvadratmeter fordelt på to etasjer. I første etasje er det tre soverom og bad, mens kjøkken og stue er plassert i andre etasje. På toppen kroner en takterrasse på hele 40 kvadratmeter, med 360 graders utsikt og sol fra morgen til kveld.

Sjøen kan man se fra både store vinduer i andre etasje og takterrassen. Derav navnet Vidsyn på hyttemodellen. Øysang Utvikling har brukt drone for å forsikre seg om at de fleste får denne utsikten, også de som er noe mer tilbaketrukket.

– Vi har bildemateriell som viser hvilken utsikt kunden får på de ulike tomtene. Alle har kjempeutsikt.

Hyttene kan leveres med tilvalg. Da er det blant annet mulig å velge å sette inn et ekstra soverom.

Slik blir hyttene på Øysang Vest

Image 1 of 8

Godt samarbeid

Prosjektet og hyttene er utviklet i samarbeid mellom Lindal Hus, Halvorsen Arkitekter og Øysang Utvikling. Gjelstad forteller at hyttemodellen er tegnet med fokus på å optimalisere en detaljert reguleringsplan.

– Vi har tenkt kvalitet og smarte løsninger hele veien, sier Gjelstad, som samtidig roser samarbeidet med Lindal Hus.

– De er framoverlent og har jobbet effektivt med å komme frem til løsninger. Det er ekstra gøy å finne konkurransedyktige aktører så lokalt.

Også daglig leder i Lindal Hus, Kjell-Rune Lindal, er fornøyd med det nye samarbeidet.

– Vi er veldig fornøyde med å ha inngått denne kontrakten. Dette er et flott hyttefelt som ligger i vårt nærområde, og vi er glade for å kunne levere kortreiste hytter til en bra kunde som er offensiv i sin satsing. Vi har fått til et godt samarbeid under planleggingen av dette prosjektet og har veldig tro på at det fortsetter.

Jobber for minimalt fotavtrykk

Hyttene skal bygges som moduler inne i produksjonshallen til Lindal Hus. Hver hytte består av fire moduler som blir produsert inne på fabrikk for så å monteres sammen på 2-3 dager ute på tomtene.

– Ved å gjøre det slik blir det lite av avfall og mindre transport ut på byggeplassen, sier Lindal.

Hyttene skal stå på limtrepåler for å utgjøre så lite inngrep i naturen som mulig. Både Lindal og Gjelstad trekker frem at de ønsker å minimere fotavtrykket i prosjektet ved å velge miljøvennlige løsninger.

– Dette er noe vi er opptatt av, og som vi også tror kundene er bevisste på.

Langsiktig utvikling av området

Samtidig som Øysang Utvikling AS setter i gang utbygging av Øysang Vest sammen med Lindal hus har de planer om å utvikle flere felt i samme område. I alt 180 hytter håper de å få på plass de neste årene.

I tilknytning til hyttefeltene planlegger de for flere utendørs fasiliteter. De er blant annet i gang med å lage en større lekeplass og en flerbruksbane for fotball, håndball og basketball, samt sandvolleyballbane.

Gjelstad forteller også at de har et godt samarbeid med Jegertunet Feriesenter, som blant annet tilbyr matservering og basseng. Inne på området ligger også to tennisbaner som Øysang Utvikling skal være med å sette i stand.

Alt i alt tror Gjelstad dette området vil være svært attraktivt.

– Vi er på andre felter også, men her på Øysang forventer vi såpass trykk at vi har ansatt egen salgssjef, Gunn Heidi Lilleengen, for å følge kunder fremover. Så ja, vi gleder oss!