Åpnet lensmannskontor i Risør

FERDIG OG FORNØYD: Samarbeidet har vært godt under hele prosessen, forteller fra venstre utbygger Karl Tore Dalen, lensmann Odd Holum, daglig leder i Lindal Hus, Kjell-Rune Linda,l og prosjektleder i Lindal Hus, Patrik Blomberg. Ordfører i Risør kommune, Per Kristian Lunden, takker de involverte for rask og god gjennomføring.

Tirsdag var det offisiell åpning av de nye lokalene til Risør og Gjerstad Lensmannskontor på Østebø i Risør kommune. – Resultatet har blitt veldig bra, sier lensmann Odd Holum.

Mange oppmøtte, flere uniformerte sådan, hadde stilt seg opp i garasjen på det nyrenoverte bygget da politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindberg, sammen med lensmann i Holt lensmannsdistrikt, Odd Holum, klippet over politiets sperrebånd og åpnet med det bygget offisielt.  

– Vi er veldig fornøyd med å flytte inn, sa politimester Lindberg og viste blant annet til nye og moderne lokaler med god funksjonalitet som viktig både for de ansatte og for befolkningen.

Åpning av Risør og Gjerstad lensmannskontor

Image 1 of 11

Gunstig plassering

Lensmannskontoret er hovedsete i Holt lensmannsdistrikt, som inkluderer kommunene Risør, Tvedestrand, Vegårshei, Gjerstad og Åmli.

Med flytting fra bryggekanten i sentrum av Risør til Østebø, har de kommet nærmere E18. Selv om lensmann Odd Holum savner utsikten er han klar på at beliggenheten er bedre for politidistriktet som ble opprettet i 2018.

– Utsikten er i grunn det eneste vi savner. Her har vi et bygg som er funksjonelt og tilpasset bruken. Vi har gode parkeringsmuligheter og fem minutter kortere vei til E18, noe som gir mer nærhet til resten av distriktet. Det er viktig.

Lokaler for nye oppgaver

De nye lokalene som Politiets fellestjeneste leier består av en grunnflate på 700 kvadratmeter bygget etter politiets retningslinjer, med blant annet fokus på sikring av forskjellige soner. Inngangspartiet leder inn til venterom og skranke, atskilt med glassdører. Videre inn i bygget er det gjort plass til fire forhørsrom, fem kontorer, et åpent kontorlandskap, stillerom og et større pauserom med kjøkkenkrok og sittegruppe. I tillegg er det garasje med plass til to patruljebiler og tre sivile politibiler.

I de nye lokalene har de samlet ansatte fra det som tidligere var kontor i Tvedestrand og Risør. Til sammen 22 ansatte har sin arbeidsplass her nå. Allerede nå har de høstet god erfaring med samling av kompetanse, utstyr og ressurser.

– Vi har hatt noen større saker der vi ser nytten av at vi kan samle alle som er på jobb under samme tak og sette oss rundt samme bord når vi skal etterforske. Det er også stor forskjell for patruljemannskapet. Nå møtes dag og kveldsvakter og kan utveksle erfaringer.

Det har stor verdi for den type oppgaver politiet jobber med i dag, poengterer lensmannen.

– Arbeidsoppgavene våre har forandret seg veldig mye de siste årene, sier Holt og viser til at det meste av forvaltningen som for eksempel formidling av pass har blitt flyttet bort.

Arbeidet som skal utføres her blir hovedsakelig ren etterforskning og patruljeberedskap.

Avhørsrom

Image 1 of 7

Roser samarbeid

Selv synes han byggeprosjektet har gått vel fort, men er glad for godt samarbeidet under byggeprosessen og roser de som har utført arbeidet.

– Vi har alltid fått tilbakemelding på at det vi spør om kan løses. Det kan veie opp for det vi ikke har fått vært med på i prosjekteringen. Det har vært mulig å justere på ting underveis. Både Lindal som entreprenør og utbygger har vært veldig greie å samarbeide med. Det har vært en veldig bra prosess sånn sett.

Det er Moe Dalen Gruppen AS som leier ut bygget til Politiets Fellestjenester (PFT). Daglig leder og prosjektleder for utbyggingen, Karl Tore Dalen, setter pris på de gode tilbakemeldingene som kom på åpningsdagen. Samtidig legger han ikke skjul på at det har vært en utfordrende jobb, og viser til at han er glad for å ha hatt med Lindal Entreprenør som totalentreprenør på dette prosjektet.

– Jeg er svært fornøyd med Lindal Entreprenør og prosjektleder Patrik Blomberg spesielt. Han har hatt en utfordrende jobb, men den har han utført mesterlig. Så han har vært en drøm å jobbe med.

Rask byggeprosess

Lindal Entreprenør begynte renoveringsarbeidet i lokalet i begynnelsen av august og var ferdig i begynnelsen av desember. Prosjektleder Patrik Blomberg innrømmer at kort byggetid og prosjektering underveis har skapt utfordringer, men forteller at det har hjulpet med godt samarbeid.

– Jeg er glad for at alle som har vært involvert har trukket samme vei, både politi, utbygger og underentreprenører.

Samtidig trekker han frem håndverkerne fra Lindal som har jobbet på prosjektet.

– Det er ikke uten grunn at det går bra, det er fordi vi har et team med dyktige håndverkere som utfører jobben, sier Blomberg og trekker spesielt frem formann Svein Trygve Flaten som har hatt mye ansvar på byggeplassen.

– Vil bli her lenge

Politiet begynte flyttingen fra det gamle kontoret i desember. Siden siste uken i desember har de hatt drift i de nye lokalene. Men tross åpning tirsdag er ikke innflyttingen helt ferdig ennå.

– Det tar litt tid å komme på plass. Fortsatt står det litt i esker, forteller lensmann Odd Holum.

Men tross kort tid i bygget er han klar på at lensmannsdistriktet nå har fått et bygg som fungerer og virker som det skal for politiet.

– Resultat har blitt veldig bra. Nå håper vi at vi blir her lenge.