Rådmannen markerte start på utbygging av boligfelt i Risør

Randheia boligfelt skal ha både eneboliger, eneboliger i rekke og leiligheter.  Alle illustrasjoner: Halvorsen arkitekter.

Lindal Hus skal bygge ut et nytt boligfelt på Randheia i Risør for Kamperhaug Boligutvikling Sør. Fredag var rådmann i Risør, Trond Aslaksen,  på byggefeltet for å markerer starten på utbyggingen.
Fra venstre: Harald Frigstad, daglig leder i Kamperhaug Boligutvikling Sør, Kjell-Rune Lindal, daglig leder i Lindal Hus, Patrik Blomberg, prosjektleder i Lindal Hus og Trond Aslaksen, rådmann i Risør kommune.

Fra venstre: Harald Frigstad, daglig leder i Kamperhaug Boligutvikling Sør, Kjell-Rune Lindal, daglig leder i Lindal Hus, Patrik Blomberg, prosjektleder i Lindal Hus og Trond Aslaksen, rådmann i Risør kommune.

– Dette er kjempespennende, absolutt. Dette boligfeltet har en kvalitet som jeg tenker er helt spesiell, sier Aslaksen og forklarer videre hvorfor:

– Utsikt, nærhet til sjø, barnehage og skole. Området ligger skjermet til, samtidig som det bare vil ta rundt fem minutter å sykle ned til Risør sentrum.

– Glad for prosjektstart

Rådmannen er glad for at prosjektet nå er i gang.

– Det har vært flere runder i denne saken med naboer som har vært bekymret. Løsningen som ble vedtatt tenker jeg er skånsom og fin og bevarer området på en fin måte.  Så nå er det moro å se at prosjektet er i gang og har blitt realisert.

Aslaksen tenker prosjektet kan bli bra for mange.

– Prosjektet favner bredt med ulik typer boliger. Det er en styrke med prosjektet. Det gjenstår å se interessen, men jeg tror at dette kan bli bra. Spesielt for unge med familier. Hadde jeg vært ung i dag tror jeg at jeg hadde bosatt meg her, sier Aslaksen og smiler.

Bredt utvalg av boliger

Rundt 50 boligeneheter skal få plass i det nye boligfeltet.

– Vi legger opp til et bredt spekter med tomter, eneboliger, eneboliger i rekke og leiligheter, i størrelse fra rundt 80 til rundt 150 kvadratmeter, forteller Harald Frigstad, daglig leder i Kamperhaug Boligutvikling Sør.

I første omgang settes trinn en opp, feltet øst for Randvikveien. Her blir det eneboliger, eneboliger i rekke, samt noen firemannsboliger.

– Det blir salgsstart til våren. Vi setter opp boligene etterhvert som vi selger. Nå er Felle Maskin i gang med grunnarbeidet, så håper vi første bolig kan være opp i løpet av sommeren.

Trinn to er planlagt oppstart på et senere tidspunkt. Feltet som vil ligge vest for Randvik-veien er tenkt å innehold leiligheter.

– Vi legger opp til en moderne stil på boligene. Med et variert utvalg boeneheter tenker vi at prosjektet kan være aktuell for folk i ulike livsfaser som vil bo i området. Samtidig ligger det jo i nærheten til skole, barnehage og strand, noe jeg vil tro er ekstra attraktivt for barnefamilier, sier Frigstad og legger til at det er vil være et lekeområdet i enden av feltet, og at det vil være tilgjengelig for folk i området å gå gjennom feltet.

Fortsetter samarbeidet fra Flisvika

Kamperhaug Boligutvikling Sør har fått med seg Lindal Hus på dette prosjektet. Et samarbeid de tar med videre fra utbyggingen av Flisvika Brygge. Der holder de på å gjøre ferdig trinn to i leilighetskomplekset.

Det siste året har de jobbet med å utvikle Randheia-prosjektet sammen.

– Vi har kjempegod erfaring med Lindal. De er utrolig flinke og profesjonelle, skryter Frigstad og fortsetter:

– Vi ønsker å bygge opp samarbeid over tid, samtidig som vi ønsker å bygge opp lokale krefter. Det gjør vi med å samerbeide med Lindal Hus. For oss er det mer et partnerskap enn at de er leverandør for oss.

Daglig leder i Lindal Hus, Kjell-Rune Lindal, deler den oppfatningen.

– Vi har positiv erfaring med utbyggingen i Flisvika. Vi har funnet en god samarbeidsform, og matcher hverandre bra, så det ønsker vi å videreføre i dette prosjektet også.

Han ser fram til å se det nye byggefeltet vokse fram.

– Dette er et veldig spennende prosjekt. Både for oss, for byggherre og ikke minst for Risør kommune. Det nye boligfeltet vil ligge i et flott område, med nærhet til skole, idrettsanlegg og sjøen. Vi gleder vi oss veldig til å jobbe videre med dette prosjektet.

Sånn så det ut på Randheia fredag. Her er Felle Maskin i gang med grunnarbeidet. Første bolig håper Kamperhaug Boligutvikling Sør kan komme i løpet av sommeren.

Sånn er det skissert at boligfeltet kan se ut når det står ferdig.