Anne Karine Voje kan fornøyd konstatere at det å bygge et nytt hus var et godt valg. Lindal Hus

Nyter en bedre hverdag i nytt hus

Sentral beliggenhet, nydelig utsikt og et hus som har blitt akkurat slik hun ønsket seg. Anne Karine Voje kan fornøyd konstatere at det å bygge et nytt hus var et godt valg.

 

Vet du, det er ren lykke. Enda kan jeg ta meg selv i å stå midt i stua og tenke at det er rart dette er mitt hus.

 

Anne Karine Voje sitter i sofaen og ser ut gjennom de store stuevinduene. Et stykke nedenfor skinner den lave vintersola med varme farger på kirka, og gir en rødlig farge til det lille vannet Tjenna som ligger ved kommunehuset. Det er snart to år siden hun og de tre jentene hennes flyttet fra Laget i Tvedestrand, et stykke utenfor sentrum og inn til et nybygd hus på Stølefjell, rett bak sentrum.

– Her er det nærhet til skole, aktiviteter og venner for jentene, og det gjør alt så mye lettere for både dem og meg.

Egen etasje for døtrene

Huset har to etasjer, hvor Anne Karine har soverom med tilhørende bad nede, mens jentene har soverommene og en egen stue oppe. Det var en av de viktigste punktene på ønskelisten til Anne Karine og døtrene.

– Jeg ønsket å ha et hus hvor jeg kunne bo i første etasje, og ha alt jeg trenger rundt meg her nede. For da vet jeg at jeg kan bli gammel her, eller brekke beina, og likevel komme meg rundt i huset, sier hun og ler.

Samtidig ønsket både hun og jentene at de kunne få ha en egen etasje hvor de kunne ha alle sine ting, eget bad og plass til å ha venner på besøk.

– De er veldig fornøyd med hvordan det har blitt.

Brukte mest tid på en god planløsning

Rene linjer, åpne flater og store vinduer som slipper inn mye lys preger huset. Anne Karine ønsket et moderne uttrykk. Samtidig var fokuset i planleggingsfasen hvordan huset burde være for å få en enkel hverdag.

– Rominndelingen og praktiske løsninger i dette huset var det jeg brukte mest tid på i planleggingen. I starten så jeg på mange kataloghus, men fant ingen hus som hadde den løsningen jeg ville ha. Derfor satte jeg meg ned med min mor, tok en plantegning fra et kataloghus og skisserte om alt for å få det slik jeg ville.

Tegningen leverte hun til Jan Lindal, i Lindal Hus, og i samarbeid med arkitekt Ole-Einar Johnsen i Halvorsen Arkitekter fikk de tegnet ferdig huset.

– Det var noen ting jeg var veldig opptatt av i planleggingsfasen, som for eksempel at jeg skulle ha skyvedører og ikke noen dørstokker. Jeg ville ha likt gulv i hele huset, som også måtte tåle at hunden vår kunne springe på det uten at det ble merker. Valget havnet på laminat i hele huset. Til og med ut i gangen. Og så ville jeg ikke ha en eneste fuge i hele huset, sier Anne Karine og ler.

– For meg var det veldig viktig å få et helhetlig og rent uttrykk, som også skulle være praktisk. Jeg ønsket å kunne dra moppen fra den ene enden av huset til det andre på en flate.

Rask byggeprosess

Etter vel et år med planlegging var det klart for å sette i gang byggingen første uken i oktober 2016. Planen var at huset skulle stå ferdig til 15. desember, men Anne Karine var skeptisk til at det kunne gå. Hun trodde at byggeprosesser vanligvis gikk over tiden. Derfor la hun litt press på Lindal Hus.

– Jeg sa til Jan Lindal at jeg skulle ha broren min her på nyttårsaften, så det var bare å være ferdig til da, ler hun.

Bekymringen viste seg å være unødvendig. 15. desember leverte Jan Lindal, prosjektleder Erling Myre og salgsleder Kjersti Kjelstad nøklene til Anne Karine.

– Jeg tror de satte ny rekord, sier hun og minnes opplevelsen av å få overlevert huset.

– Det var veldig rart å stå igjen alene da de var gått. Da måtte jeg grine litt. Tenk at det virkelig var over. Det var jo en drøm.

Glad jeg valgte å bygge

Det satt langt inne for Anne Karine å starte på en byggeprosess. I dag angrer hun ikke på det, og viser til godt samarbeid og tett oppfølging av Lindal Hus.

– De leverte i tide og gikk ikke en krone over budsjettet som de hadde gitt meg på forhånd. De var veldig ryddig å forholde seg til økonomisk, og jeg kunne stole på at de ordnet det de skulle i forhold til byggeprosessen.

– Jeg føler meg tatt vare på av Lindal Hus, og de viser at det går an for en dame alene, med tre barn og full jobb å bygge et hus, sier hun og ler.

Nå nyter hun enklere hverdager og gode stunder i det nye huset. En av stundene som Anne Karine liker aller best er om morgenen, før jentene har stått opp.

– Da går jeg ut, setter på en kopp kaffe og nyter livet. Jeg hadde ikke trodd at det nye huset med de praktiske løsningene jeg ønsket skulle bety så mye. Men det gjør det. Det har blitt enda bedre enn jeg hadde trodd, sier Anne Karine og smiler.

– Det kan anbefales.