Mer trøkk på boliger

Lindal Hus tar grep for å styrke satsingen på hus og hytter.

– Vi ønsker å være det naturlige valget for de som ønsker å få realisert drømmen om et nytt hus eller en ny hytte, sier daglig leder i Lindal Hus, Kjell-Rune Lindal.

Tilbake til røttene

Bedriften, med hovedkontor på Akland i Risør kommune, har oppdrag hovedsakelig i området fra Kragerø til Kristiansand.

– De siste årene har vi gjort mange større oppdrag innenfor leilighetskomplekser og offentlige bygg. Hus- og hytteprosjekter har kommet litt på siden av dette, men nå ønsker vi å sette fokus på dette området igjen.

Lindal viser til at bygging av boliger var primærområdet for bedriften da Lindal Hus ble opprettet av Jan Lindal for 32 år siden.

– Det ligger nært for oss som bedrift. Bygging av hus og hytter er noe vi har god kompetanse på, og som våre ansatte trives å jobbe med. Det er mye av sjela til bedriften, og derfor ønsker vi nå å ta grep for å styrke satsingen på dette området.

Nye stillinger

Et av grepene er at det nå er opprettet to nye stillinger. Salgsleder Kjersti Kjelstad og prosjektleder Patrik Blomberg skal jobbe kun med hus- og hytteprosjekter framover.

– Jeg synes det her er kjempespennende. Det skjer nye ting på byggefronten hele tiden, med utvikling innenfor arkitektur, tekniske krav og ikke minst miljøaspektet som kommer mer og mer tydelig fram. Dette er en utvikling som vi ønsker å ta mer del i og som skal komme tydelig fram for våre kunder, sier salgsleder Kjersti Kjelstad.

Hun har god erfaring med salg fra tidligere. De siste årene har hun jobbet med kundetilpasninger, først og fremst for leilighetskomplekset Flisvika i Risør. Nå ser hun fram til å jobbe tett mot de som tenker å bygge hus eller hytte.

– Det å få lov til å være med kundene i noen av de største avgjørelsene de skal ta i sitt liv, synes jeg er veldig givende. Vi er en trygg samarbeidspartner for kundene og loser de gjennom alle valgene som må tas slik at de skal få akkurat den boligen de vil ha.

Patrik Blomberg har tatt svennebrev som tømrer, videreutdannelse med mesterbrev som byggmester og vært anleggsleder på mange prosjekter. Den siste tiden har han jobbet som prosjektleder i Lindal Entreprenør. Erfaringen som håndverker opplever han som veldig nyttig i jobben som prosjektleder.

– Jeg er vant til å se hele prosessen fra start til slutt. Det gjør at jeg vet hva som er viktig å vite for kunden og jeg vet også hva slags informasjon som må ut til håndverkerne for å få til en mest mulig effektiv byggeprosess. God kommunikasjon er et nøkkelord her.

Lanserer nye husmodeller

Lindal Hus bygger alle type hus, enten kunden har tegnet huset selv eller fått utarbeidet tegninger sammen med en arkitekt. I tillegg lanserer de nå egne husmodeller, forteller salgsleder Kjersti Kjelstad

– Vi har lang erfaring med å bygge hus, og disse modellene bygger på det vi ser har fungert godt. Dette tenker vi er gode hus for mange, sier Kjersti Kjelstad.

Lindal Hus. Randvik – funkishus med flere muligheter

Hun trekker fram at de har god fleksibilitet, funksjonalitet og en gunstig pris, samtidig som det skal være god standard på kvaliteten både innvendig og utvendig.

– Selv om vi ønsker å bygge prisgunstige hus, skal det ikke gå på bekostning av kvaliteten. Vi bruker leverandører fra Norge, og vi er opptatt av at det skal være et hus du kan flytte rett inn i og føle kvalitet.

Det er administrerende direktør i Lindal Gruppen og grunnlegge av Lindal Hus, Jan Lindal, som har vært med og utviklet de nye husmodellene sammen med sivilarkitekt Ole Einar Johnsen i Halvorsen Arkitekter.

– Vi er fornøyd med å være i gang med å utvikle egne husmodller. Nå er vi inne i en prosess der vi frisker opp gamle husmodeller og utvikler nye. De neste to årene kommer vi med flere hus- og hyttemodeller.