– Gleder meg til å feire jul her

Julestemning: Med fyr i peisen og pyntet hus er Yvonne Nilsen klar for å feire jul i ny bolig.

I slutten av november overtok Yvonne Nilsen nøklene til sin nye bolig i Kragerø. Det tok ikke lang tid før hun kjente den gode følelsen av å være hjemme.

– Ja, jeg har satt opp litt julepynt, ler Yvonne Nilsen og viser inn i stua.

Julenisser, engler, stjerner og et juletre dekket i lys og røde kuler skaper en magisk stemning i den flunkende nye boligen i Sannidal. Med fyr i ovnen og dempet belysning har roen nå senket seg etter en kort, men intens flytteperiode.

Hjemmefølelsen

Boligen overtok Yvonne i slutten av november. Etter at møbler og esker var flyttet inn, ble alle veggene i stuen og kjøkkenet malt. Samtidig flyttet hun ut av en leilighet i sentrum av Kragerø. Kombinert med jobben som butikksjef på Ekstra har hun ikke hatt problem med å fylle dagene.

– Det har vært noen hektiske uker, men nå er det meste i orden, kan hun sliten, men fornøyd konstatere.

Fortsatt gjenstår noen småting. Plassering av blant annet hyller og bilder kommer etter hvert som hun har bodd seg litt inn. Men en ting er hun ikke i tvil om.

– Jeg føler jeg har kommet hjem. Har følt det helt fra første sekund jeg kom inn at her skal jeg bo. Det er deilig.

God romfølelse

Den 90 kvadratmeter store boligen har to soverom, bad, kombinert teknisk rom og bod og åpen stue- og kjøkkenløsning over en flate. Yvonne valgte å ta vekk ett av tre soverom som var utgangspunktet i prospektet.

– Jeg hadde ikke behov for tre soverom og tenkte at hvis jeg tar ett vekk, får jeg større stue og kjøkken. Jeg hadde også veldig lyst på en kjøkkenøy og det kunne jeg få hvis jeg tok bort et soverom.

Romslig: Kjøkkenet er fra HTH. Yvonne fikk plass til en kjøkkenøy. – Den er jeg veldig fornøyd med, smiler hun.

Dermed utvidet hun stuen og kjøkkenet fra 36 til 46 kvadratmeter og fikk plass til både kjøkkenøy, spisebord og egen krok for tv. Takhøyden på mer enn tre meter gir mye luft i rommet.

– Den gode romfølelsen som er her i stuen og kjøkkenet er kanskje det jeg liker best. Men samtidig liker jeg jo alle rommene, sier Yvonne og ler.

Flere bilder fra boligen i Sannidal

Image 5 of 5

Nissefar har sekken full av god julestemning i Yvonnes nye bolig.

Nytt boligfelt

Boligen er en del av en tomannsbolig i et større byggefelt som Lindal Hus bygger for Kragerø Boligbyggelag. Yvonne hørte om prosjektet for rundt to og et halvt år siden og da prosjektet ble lansert for halvannet år siden var hun ikke i tvil. Dette skulle hun være med på.

Jeg har alltid sagt at jeg skal bo i boligbyggelag når jeg blir eldre og at jeg skal bo i Sannidal, for det er her jeg hører til. Så da de boligene kom tenkte jeg bare, det er nå eller aldri, sier Yvonne og ler.

Hun er selv oppvokst i Sannidal, har bodd i Kragerø hele livet og kjenner de fleste som bor i feltet. Inkludert naboen i tomannsboligen de deler. Det er noe hun setter pris på.

– Jeg synes det er kjempekoselig her oppe og at jeg vet hvem de fleste rundt her er. Nå gleder jeg meg til det blir lys i alle boligene rundt.

Samles i jula

Lys har det blitt både utvendig og innvendig hos Yvonne. Med innflyttingen unnagjort og julepynten på plass ser hun frem til å nyte juledagene i ny bolig i år. Juleaften blir et høydepunkt. Da samles nemlig storfamilien hjemme hos henne.

Samlingspunkt: Yvonne og moren, Støyl Nilsen, sitter ved bordet hvor julemiddagen skal inntas i år. – Dette blir bra, er de begge enige om.

Til lyden av sølvguttene som synger julen inn og med duften av ribbe skal alt ligge til rette for en fortryllende julekveld.

– Jeg gleder meg veldig til vi skal feire sammen her. Det gjør vi alle som skal være her, smiler Yvonne.